Een volgende stap in je leven: trouwen. Je vraagt je vast af wat jullie daarvoor moeten regelen?

Huwelijksvoorwaarden

Een volgende stap in je leven: trouwen. Je vraagt je vast af wat jullie daarvoor moeten regelen. Vr het huwelijk moeten aanstaande echtgenoten kiezen of ze in gemeenschap van goederen willen trouwen of op huwelijkse voorwaarden. Als je niet vr je huwelijk bij de notaris huwelijkse voorwaarden maakt, trouw je automatisch in gemeenschap van goederen.
In gemeenschap van goederen
Trouwen in gemeenschap van goederen betekent dat je vanaf het ja-woord samen n vermogen hebt. Komt een einde aan het huwelijk bijvoorbeeld door echtscheiding of overlijden, dan heeft elke echtgenoot recht op de helft van het vermogen. Niet alleen de bezittingen worden gedeeld, maar ook de schulden. Door huwelijkse voorwaarden kan je zelf kiezen of en welke bezittingen of schulden je op welke manier wilt delen. Met huwelijkse voorwaarden kan je ook vaak voorkomen dat schuldeisers aanspraak kunnen maken op het vermogen van de andere echtgenoot.
Huwelijksvoorwaarden
Ondernemers kiezen vaak voor huwelijkse voorwaarden, dan blijven bijvoorbeeld de vermogens van beide echtgenoten gescheiden. Een andere reden om voor huwelijkse voorwaarden te kiezen is dat n van beide echtgenoten meer vermogen dan de ander heeft opgebouwd of dat n van beiden zicht heeft op een schenking of erfenis. Ook tijdens het huwelijk kan je nog kiezen voor huwelijkse voorwaarden. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je niet zomaar van schulden die in de gemeenschap van goederen vielen af kan komen.
De keuze voor gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden hangt af van je persoonlijke situatie. Het is dus goed je vr het huwelijk door ons te laten adviseren wat het beste past bij jullie situatie.
Identificatie
Denkt u eraan om bij een bezoek aan ons kantoor een geldig identiteitsbewijs mee te nemen: paspoort, rijbewijs, vreemdelingendocument, of identiteitskaart.